DIY

Do it yourself oftewel DIY. Leuke projectjes die vaak weinig kosten hebben maar een erg leuk resultaat opleveren!


DIY: (Kerst) kaartenrek #budget

W. kwam laatst thuis met een stapel houten latten, verpakkingsmateriaal van wasmachines wat anders in de prullenbak zou belanden, hij dacht dat ik er wel wat mee kon? En of ik dat kan! Wat kent hij me toch goed.

Ik heb een heel gave poster voor in de speelkamer bij Ikea gekocht een tijdje terug, de afmeting is 70 x 100 cm. Daar is niet zo een lijst voor te kopen, ja bij Ikea maar die was op dat moment uitverkocht en ook best wel prijzig, maar die kan ik nu dus mooi zelf maken.
De latjes hadden zulke mooie gelijke afmetingen dat ik al puzzelend op het idee kwam om zelf een wenskaarten rek te maken, dat is eens wat anders dan de twee canvassen waar ik de kerstkaarten normaal op span.
Ik heb simpelweg de latjes aan elkaar gespijkerd, touwtjes gespannen waar ik de kaarten aan ga hangen met kleine wasknijpertjes (had ik nog in huis, Wibra €0,50).
Ik had nog wat houten sterretjes liggen, die heb ik met alleslijm erop geplakt en nog twee sterrenhangers eraan gehangen.
Ik heb hem verder niet geschilderd of iets dergelijks, ik vind het blanke hout, de wat ruige afwerking en de ingebrande stempels juist wel stoer.

Met een klein half uurtje was ie klaar. Ik vind het geweldig goed gelukt èn hij is gemaakt van afvalmateriaal; dus gratis. Daar hou ik van :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


DIY: Lampenkap pimpen met behang #budget

Behang hoeft niet alleen op de muur, je kunt er meer mee doen. Wat dacht je van het aan de binnenkant van je (oude) lampenkap plakken?

Ik heb hetzelfde behang gebruikt als wat op de muur zit waar de lamp voor staat omdat ik:

a. Nog een restant had liggen
b. Het een stuk rustiger oogt dan verschillende printen naast elkaar te gebruiken. 

Het is eigenlijk heel simpel en binnen een kwartiertje klaar, dit klusje.

Benodigdheden:
 • lampenkap 
 • behang(restant)
 • schaar
 • potlood
 • (knutsel)lijm
Het is verreweg het makkelijkst om een rechte kap te gebruiken, als je dat niet hebt, zoals ik, dan is het nodig om de vorm uit te tekenen op de rol behang.


Knip het op maat, zorg dat je niet al te veel overlap hebt, dat zie je namelijk wanneer de lamp aan is.

Plak de bovenste en onderste rand vast met lijm, klaar!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Herfstkrans makenZoekkaart Paddenstoelen
Ik vind het erg leuk om met de kinderen op zoek te gaan naar dennenappels, kastanjes en eikels. Daarvoor kun je natuurlijk naar het bos gaan; met de winterjas en laarzen aan is dat hartstikke gezellig! Onderweg ook op zoek gaan naar paddenstoelen (zonder ze te plukken natuurlijk), de herfstvakantie komt eraan. Wat erg leuk is om dan een gratis paddenstoelen zoekgids aan te vragen bij IVN (klik hier).

Neem een tasje mee voor alle gevonden schatten en verwerk dit in een mooie krans, voor op tafel op bij de voordeur bijvoorbeeld. Zo haal je de herfst wel heel goedkoop in huis!
Het beste is wel om de dennenappels nog even te laten drogen voordat je ze op de krans plakt, dan zal het niet gaan schimmelen en dergelijke. Plus heeft het ongedierte ook de kans om een ander onderkomen te vinden (brrr, ik kwam nog een spin tegen in de zak..).

Ik kwam toevallig tijdens het wandelen met de kinderen langs een plek waar veel dennenappels lagen en kwam zo op het idee om ze te verzamelen om er een krans van te maken. R. fietste op zijn driewieler, die heeft een heel handige bak achterop. Ideaal, haha!
Enkele dagen later (weer tijdens het wandelen, we wandelen best vaak, mijn kinderen zijn echte buitenkinderen) kwamen we door een straat waar heel veel kastanjes staan, we hebben de mooiste en dikste uitgezocht en onderin de bak van de wandelwagen gegooid.

Genoeg materiaal om een krans te maken. Wat heb je (verder nog) nodig?
 • Flink wat dennenappels/kastanjes/eikels/beukenootjes/hazelnoten/lampionnetjes (Voor de wat ongeduldige types: je kunt ook gewoon bij de Action decoratiemateriaal kopen, dennenappels zijn daar ook per zakje te koop. Ook leuk om stukjes boomschors te kopen en in de krans te verwerken!)
 • Strokrans (Action)
 • Lijmpistool (Action)
 • Krant/placemat om op te werken
 • Evt. lint om de krans mee op te hangen
Het is heel simpel: Lijm de dennenappels en kastanjes per stuk met het lijmpistool op de krans. Je kunt het in een patroon doen, ik heb het lukraak erop geplakt totdat de krans vol was. Ik heb geen voordeur waaraan ik een krans kan ophangen, wel heb ik een leuke fruitkistjeskast bij de voordeur staan, daar staat ie nu op te pronken. Ik heb er nog een houten bordje in gezet met "welcome" om het helemaal af te maken. Ik ben zeer content met het resultaat! Weer een leuke budget DIY.


Tip: 
 1. De lijm van het lijmpistool is echt #$%^&* heet, ik heb tweedegraads brandwonden opgelopen omdat ik er niet helemaal met mijn volledige aandacht bij was tijdens het plakken. De blaren doen niet meer pijn gelukkig :S Maar bij het gebruik van een lijmpistool vooral NIET proberen te multitasken. 
 2. Ik heb een krant gebruikt om de krans op te maken, want die kan ik zo met lijmresten en al wegmikken als ik klaar ben.

Gaaf tekstbord hangt er boven hè? Dat past echt heel erg goed bij mijn levensfilosofie. Ik heb hem gekocht van de veiling vanStichting Need Help Coevorden, een stichting die zich inzet voor de minima. Neem eens een kijkje op de website of Facebookpagina.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Eikeltjes traktatie (budget!)

R. is jarig, dus moet er natuurlijk ook getrakteerd worden op de peuterspeelzaal. Er waren geen restricties, alles mag en er hoeft nergens rekening mee gehouden te worden. Dat maakt het een stuk makkelijker! Ik wil er geen uren in steken, maar toch wil ik er wel iets leuks van maken.
Niet dat er iets mis is met gewoon op zakjes chips trakteren, ik weet zeker dat R. hier erg blij mee zou zijn, maar ik wilde me wel een beetje van m'n creatieve kant laten zien.


Ik kwam een ontzettend leuk idee tegen online, van eikeltjes. Simpel, een negerzoentje en een kleine stroopwafel, met een satéprikker vastprikken en klaar is je eikel! Sluit mooi aan bij het seizoen, ziet er schattig uit en kost niet al te veel geld en moeite.

Helaas, na 5 winkels bij langs te zijn geweest moet ik concluderen dat in Coevorden de mini negerzoenen overal uit het assortiment zijn. Wel heb ik mini stroopwafels kunnen vinden, die dus maar mee genomen.
Ik heb besloten om negerzoenen van normaal formaat mee te nemen, die waren bij de Albert Heijn nog wel verkrijgbaar. Voor de zekerheid ook maar stroopwafels van normaal formaat meegenomen, voor het geval de mini's wat te mini waren. Dat bleek dus ook zo te zijn, ik heb dus met een glas het juiste formaat uitgestoken uit de stroopwafels.


Met wat improvisatie zijn het prachtige eikels geworden, peuter-proof omdat ik de satéprikkers achterwege gelaten heb en in plaats daarvan met gesmolten chocolade de stroopwafels aan de negerzoenen geplakt heb. Nog een mini-M&M bovenop om het helemaal af te maken, ik ben er erg tevreden mee!


Het heeft me gekost:
 • Negerzoenen AH: €2,45
 • Stroopwafels AH: €1,70
 • Smeltchocolade Jumbo: €0,50
 • M&M's: Gratis, ooit een traktatie voor een van de kids meen ik.
 • Cupcakehouders Hema: €0,50 
De restanten stroopwafel zijn wel lekker om door het beslag te doen wanneer ik een cake ga bakken stroopwafelcake! Of als toetje door het ijs mengen: stroopwafelijs. Of gewoon zo oppeuzelen, heeft R. ook vast geen problemen mee ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Tuinornament en blije vogels


Wat geef je je oma als verjaardagscadeau? Ze is 78 geworden, houdt van lezen maar koopt die boeken zelf wel. Een boekenbon? Heb ik wel eens gedaan, maar dat voelt toch alsof je je oma geld geeft, dat is best gek.
Bosje bloemen? Dat vindt ze best leuk, maar toch vind ik dat ook wat afgezaagd. Lastig hoor, om iets te geven aan iemand op leeftijd die alles eigenlijk al heeft.


Een cadeau dat met aandacht is uitgezocht of gemaakt, dat zijn de cadeaus die ik graag krijg. Zo heb ik van een vriendin een ontzettend mooie kaart gekregen met mijn verjaardag en een gave leren armband erbij. Dat iemand de moeite neemt om iets uit te zoeken wat echt bij jou past en een mooi en persoonlijk bericht schrijft, dat is het mooiste wat je mij kunt geven.

Ik ga er maar vanuit dat dat andersom net zo geldt, daarom heb ik voor mijn oma zelf een tuinornament in hartvorm gemaakt. Eerst wilde ik het vullen met kiezelstenen, maar omdat mijn oma nogal van het vogels voeren is en altijd wel vetbollen en pindakaaspotten heeft hangen, heb ik het gevuld met doppinda's. Blije oma en blije vogels ;)

Benodigdheden:
 • kippengaas
 • ijzerdraad of touw
 • kniptang 
 • doppinda's of kiezelstenen om het mee te vullen
 • lint ter decoratie
Het is heel simpel om te maken, maar kost wel wat tijd. Ik heb het uit de losse pols geknipt, voor een eerste keer vind ik hem best leuk geworden. 
Je knipt dus twee gelijke vormen uit en maakt deze aan elkaar door middel van touw of met een stuk ijzerdraad. Touw vond ik wel leuk lijken en het hecht ook een stukje makkelijker met een soepel touw.
Vergeet niet een opening te laten aan de bovenkant voor het vullen.
Als je vind dat hij vol genoeg is maak je 'm dicht. Maak een lus voor het ophangen van het touw, eventueel doe je er nog een leuk lint aan (alhoewel dat de vogels wel weg zal jagen, omdat het beweegt in de wind, daar had ik dan weer niet bij stil gestaan). Ik heb alle losse uitsteeksels nog wel even omgebogen met de tang. Een flink karwei, maar dan is de kans een stuk kleiner dat je je bezeerd eraan.

W. vond het op een digitaal hart lijken, haha. De volgende keer zal ik er een scherpe punt aan geven.
Maar oma was er content mee en heeft het meteen een prominente plek gegeven in de tuin.

Een cadeau hoef echt niet duur te zijn (gaas heb ik gekregen van iemand, touw van de Action, 2 zakken doppinda's zijn niet duur, lint had ik nog liggen), het is belangrijker dat je het met aandacht maakt of uitzoekt.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Kaars in pot maken

Ik hou ervan om kaarsen te branden 's avonds, het geeft naast veel sfeer ook een hoop warmte. Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat de herfst er weer aan komt, kan ik legitiem de kaarsen aan doen.
Waxinelichtjes zijn handig, maar grote stompkaarsen en geurkaarsen vind ik nog veel mooier, ook als ze niet branden geeft het sfeer aan je kamer. 

Maar wat doe je met de restanten ervan? Gooi je ze in de prullenbak? Verzamel je ze en breng je het eens in het kwartaal naar een kaarsenmakerij?


In Coevorden hebben we Het Ambacht, een cadeauwinkel en werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking, daar zijn ze erg blij met de kaarsenrestanten en breng ik ze dus heen.

Maar, voorlopig even niet, ik zag een geweldig idee voorbij komen op Pinterest namelijk om je eigen kaarsen te maken! 

Zij maakten gebruik van nieuwe kaarsen, dat is zonde van het geld vind ik. Een kaars brandt (bij mij) nooit helemaal op, met 4 restanten kun je net zoveel doen als met 1 nieuwe kaars. Het kost (bijna) niets, alleen wat tijd en het resultaat is erg tof!

Benodigdheden:

 • restanten kaarsen
 • rasp
 • grote glazen pot (bijv. groente/appelmoespot)
 • dinerkaars of een stuk lont
 • mes
 • kom
 • lepel

Rasp de kaarsen met de rasp boven de kom. Snij de dinerkaars op lengte, zodat hij in de glazen pot past of indien je een lont hebt; knip de lont op maat.


Schep het schaafsel in de glazen pot tot ongeveer halverwege. Druk de dinerkaars erin en druk het schaafsel wat aan met de lepel.


Vul dan de pot tot aan de rand, druk ook dit nog weer wat aan, vul bij tot bij vol en en klaar is je nieuwe gerecyclede kaars!

Tip: 
 • Je kunt de kaarsen per kleur maken of alles door elkaar mengen. Het is maar net waar je van houdt. 
 • Om er geurkaarsen van te maken rasp je ook je oude geurkaarsen mee. De potten van Ikea en Brise zijn makkelijk uit te lepelen. Of je raspt wat scent-chips mee.
 • Doe een mooi lint om de pot of schilder hem leuk op (tamponeer een mooi hart op de pot, altijd leuk); lief als zelfgemaakt cadeautje.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Tv meubel van fineer opknappen


Ons tv-meubel dateert nog uit ons vorige huis. Het was er één van de Ikea en dan de goedkopere variant. Ikea heeft namelijk ook genoeg kwaliteitsspul, maar de goedkopere meubels moet je wanneer ze eenmaal in elkaar zitten niet meer uit elkaar halen om te verhuizen eigenlijk.

Ook speelden de kinderen er veel op en waren er al wat beschadigingen/deukjes te zien, het is geen massief hout dus dat is lastig bij te werken dan. En het meubel was ook wel wat aan de kleine kant.
Genoeg redenen voor een ander meubel dus. Maar wat voor één? Zelf één maken? Toch een nieuwe kopen?

Toen zag ik op de weggeefhoek een donkerbruin meubel staan. Er had een aquarium bovenop gestaan en daardoor was er een grote kring in getrokken. De bovenkant was behoorlijk gehavend, maar ik dacht dat ik het meubel wel een tweede leven in kon blazen door het te schuren en dan te schilderen. Het leek op de foto op een massief houten meubel en hij was gratis af te halen, dat is de gok dan wel waard, niet?


Ik had geluk en werd uitgekozen uit alle gegadigden om het meubel op te halen. Helaas bleek het niet massief hout te zijn, maar spaanplaat met een fineerlaagje. Afijn, ik durfde niet te zeggen dat ie me nogal tegenviel en heb hem dus maar wel meegenomen.

Ik heb het meubel geschuurd met de schuurmachine, want met de hand kreeg ik de aangetaste laag er niet vanaf. Toen heb ik toch maar een poging gedaan om het meubel te schilderen, ondanks dat ik er een hard hoofd in had. Het meubel was zo glad, ik dacht dat ze verf niet zou hechten, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn! Één laag grondverf en twee lagen Histor zijdeglans verf verder heb ik nu een prachtig en riant meubel voor de apparatuur van de tv én twee lades om mijn kaarsen e.d. in op te bergen.


Het oude meubel heb ik nog een bekende blij mee kunnen maken trouwens, leuk is dat toch om iets waar jij flauw van bent weg te geven?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Fruitkistjes-kast

Fruitkistjes, superleuk vind ik ze! Je kunt er ook zoveel leuke dingen mee/van maken, wat dacht je van een bijzettafel of nachtkastje? Of aan de muur als pronkkastje om je mooiste spullen in te zetten. Of...Je maakt er een kast van! Ik kreeg een berichtje van N. dat ze nog 5 kistjes had voor me, omdat ze wist dat ik die wel graag wilde hebben dacht ze aan mij toen ze weer een stapeltje had. Zo blij mee dat ik zulke mensen in mijn omgeving heb!Daar kan ik mooi wat spullen in kwijt en is het buiten ook meteen wat aangekleed, want ik vond het best kaal.
Het is echt een soort van pronkkast geworden, die ik natuurlijk elk seizoen kan aanpassen.
In de zomer een mooie krans met schelpen, in de herfst van bladeren/dennenappels etc. Halloween, Sinterklaas en kerst zijn ook erg leuke thema's om iets mee te doen. Ideeën genoeg!

Ik heb de spullen er wel al voor in huis, om een schelpenkrans te maken bijvoorbeeld, het is er alleen nog niet van gekomen.
Eerst zorgen dat mijn werkplek in de blokhut (nou ja, sport- annex knutselhut inmiddels) af komt, dan heb ik alle ruimte om mijn spullen ook even te laten liggen, mocht ik nog niet klaar zijn.
Dat is wat me nu er vaak van weerhoudt om creatief bezig te zijn, er gaat best wat tijd zitten in het klaarzetten en opruimen en daar heb ik niet altijd zin in ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Naambordje slaapkamer kind

Leuk om met je kind(eren) te maken, een naambord voor op de slaapkamerdeur! Of kledingkast/speelgoedkist/kapstok, er zijn genoeg plekken te bedenken waar je dit kunt opplakken. Het kost je praktisch niets en binnen een kwartiertje ben je wel klaar.

Ik kwam op het idee omdat ik bij de geboorte van mijn oudste zoon dit van een collega heb gekregen, dat had zij met haar kinderen voor L. gemaakt.
Ik vond het zo ontzettend leuk, het kost niets om te maken, maar er is veel tijd in gestoken om het te maken, zo'n persoonlijk cadeau vind ik heel leuk om te krijgen.
Het is dus ook meeverhuisd naar deze woning en het prijkt nu alweer 5 jaar op zijn slaapkamerdeur.


Tijd om voor mijn jongste soortgelijke versierde letters te maken voor op zijn kamerdeur dus!
Mijn peuter vond het erg leuk om te maken, dit is ook leuk om als cadeautje voor een ander te maken met je kinderen natuurlijk.

Benodigdheden:

 • de letters van de naam in groot formaat op papier
 • potloden
 • schaar
 • lamineerfolie
 • lamineerapparaat (ooit gekocht bij Action, handig voor werk als leraar zijnde)
 • kneedgum/dubbelzijdige tape/washitape


Zo maak je het:


1. Je kunt zelf de letters gaan ontwerpen, ik heb gewoon Microsoft Office gebruikt. Weet ik zeker dat alle letters even groot zijn en de lijnen strak.
Maak met WordArt de naam op de juiste grootte. Ik heb de pagina liggend afgedrukt, zodat je gebruik kunt maken van de gehele breedte van de pagina.

2. Laat je kind de letters inkleuren. Het hoeft niet netjes, want je knipt het toch uit. Handig!

3. Zet het lamineerapparaat aan om op te warmen en knip de letters uit.

4. Leg de letters in de lamineerfolie en lamineer ze.

5. Knip de gelamineerde letters uit.


6. Plak ze op de deur met bijvoorbeeld buddy (kneedgum) of washitape, dat neemt niet meteen de lak van de deur mee wanneer je de letters er weer af wilt halen :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Hangstoel


Het lijkt een ingewikkeld DIY-project, maar je maakt deze hangstoel vrij simpel van een grote lap stof, een stok en wat touw. Kies je een basic canvas stof, dan kun je er zelf nog een leuk patroon op maken met textielstift. Leuk voor op de veranda of in de kinderkamer, deze hangstoel.

Benodigdheden:
 • ronde stok 210 cm lang, Ø 36 mm € 15,29 (Karwei)
 • houtboor 12 mm
 • 5 meter zwart touw, 1 cm dik per meter € 1,20 (Jan de Grote Kleinvakman)
 • 2 meter canvas, breedte 140 cm per meter € 5,95 (De Boerenbonthal)
 • naaimachine met jeansnaald
 • handzaag
 • textielstift zwart € 1,50 (Pipoos)
 • stofschaar
Werkwijze hangstoel:

Vouw de stof dubbel met de zelfkanten (de ‘mooie’ kanten) op elkaar (je vouwt de lengte van 2 meter dubbel, de vouw aan de rechterkant).
Meet vanaf de vouw vanaf de bovenkant 30 cm naar links en zet daar een stip. Dit is punt A.
Knip vanaf de onderkant van de stof 36 cm af. Je hebt nog steeds de vouw in de stof aan de rechterkant. De hoek links onderaan de stof is punt B.
Teken nu met een lange liniaal of een houten lat een schuine lijn van punt A naar punt B en knip deze uit.
Vouw de stof open en stik aan de onder- en bovenkant een zoom van 4 cm met een inslag van 4 cm. Dit betekent dat je de stof eerst 4 cm omvouwt en dan nog een keer 4 cm.
Je stikt 1x de zoom vast en ook nog 1x bij de vouw.
Je ziet nu dus twee keer een stiksel: de een net iets van de rand van de stof en de andere ongeveer 4 cm lager om de zoom dicht te stikken.
Gebruik voor extra stevigheid bij het stikken overal een dubbel bovendraad (2 klossen op je naaimachine).
Maak bij de 2 schuine kanten een tunnel van 4 cm, ook weer met een inslag van 4 cm.
Laat de onder- en bovenkant open voor het doorrijgen van het koord.
Je kunt nu de stof voorzien van een leuke print. Wij tekenden kruisjes op de stof met een textielstift.
Zaag de stok op 90 cm af.
Boor nu gaten in de stok: de buitenste twee met het midden van het gat op 4,5 cm, de binnenste 2 met het midden van het gat op 10,5 cm.
Vouw het touw dubbel.
Leg bovenin het touw, op ongeveer 16 cm naar beneden een knoop, zodat er een ophanglus ontstaat.
Rijg het touw nu door de binnenste 2 gaten.
Meet vanaf de onderkant van de bovenste knoop ongeveer 68 cm langs het touw en leg daar aan beide kanten van het touw een knoop. Dit is de knoop waar de stok op blijft hangen.
Haal nu het touw door de tunnels van de stof en haal het touw door de buitenste twee gaten en leg daar ook een knoop.
Rimpel de stof, zodat er een mooie vorm stoel ontstaat. Let erop dat de leuning van de stoel altijd hoger is dan de zitting.
Je kunt nog een beetje spelen met de lengte van het touw, omdat je nog iets lengte van het touw overhoudt.
Snijd daarna het overgebleven touw weg. 

Tip: 
De stoel krijgt pas echt de juiste vorm als je er een kussen in legt.
Leg tijdens het stellen en plooien van de stoel het kussen er daarom af en toe in om te zien of je op de goede weg bent.

Kom maar op met die druilerige zomermiddag, ik heb weer een leuk project van vtwonen.nl ;)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Project tvkastje opknappen


Ik ben dol op de weggeefhoek. Het is ideaal om snel en makkelijk van je spullen af te komen die nog te goed zijn om weg te gooien, maar die je niet meer gebruikt.
Ik zet er zelf regelmatig wat op, tijdschriften die ik uit heb kan ik altijd wel iemand anders blij mee maken. Eens in de zoveel tijd mest ik mijn voorraadkast uit en wat we niet eten geef ik ook weg.
Ik neem me dan ook altijd voor om alleen te kopen wat we nodig hebben, maar toch kan ik elk half jaar wel een boodschappenpakket weggeven met spullen die hier niet op komen. Er gaat dan toch iets niet helemaal goed geloof ik, haha.
Of wat dacht je van zegels van spaaracties van supermarkten, er is altijd wel iemand die er belang bij heeft!

Ook haal ik zelf wel eens iets op bij iemand, zo mocht ik aan het begin van de maand een leuk grenen tv kastje ophalen bij iemand uit Dalen. Ze had hem zelf ook gekregen, maar geen plek voor.
Grenen vind ik op zich niks mis mee, maar er zaten wel een paar behoorlijk diepe krassen op. Een mooi project om te gaan verven dus!

Na het schuren heb ik hem in de grondverf gezet (ik haal dat bij de Action voor €3,49, bij de bouwmarkt is dat minstens 3x zo duur voor het budgetmerk!) en heb ik hem twee lagen zijdeglans van Histor gegeven in de kleur klei. Dat is taupe, een mooie stoere kleur, het kastje komt op de kamer van mijn oudste zoon te staan.

Van de Histor verf heb ik laatst in de aanbieding 4 kleine potjes gekocht, voor de helft van de helft kostte het €3,67 per potje. Met één potje kun je ongeveer 4 m² schilderen, net genoeg om één meubelstuk te voorzien van een nieuw kleurtje, zoals ik laatst met het theekastje ook gedaan heb.

Dus, voordat je iets weg gooit, kijk of je er een ander blij mee kunt maken.
Kijk voordat je iets nieuw aanschaft eens op de weggeefhoek bij jou in de regio of in de kringloopwinkel, scheelt in de portemonnee en tweedehands is ook een stuk beter voor het milieu.
En kijk in de bouwmarkt eens in de opruimingshoek, als je daar leuke kleurtjes verf ziet voor een klein prijsje, neem ze dan mee voor later. Want onaangebroken blijft dat wel jaren goed!

Vóór het schuren: Leuk maar duidelijk gebruikt.
Eindresultaat! Fris en als nieuw :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Wandbord voor buiten

Met het bouwen van de blokhut hebben we een flinke stapel planken over gehouden. Ja, we hebben echt de bouwtekening gevolgd, deze waren gewoon extra of er is iemand geweest in Rusland die een telfoutje gemaakt heeft ;)


 Maar goed, we hebben de blokhut plankje voor plankje gebeitst, dus ook deze planken waren gebeitst, zonde om er niets mee te doen! We hebben er een supergaaf wandbord van gemaakt, voor buiten onder de overkapping. Staat fantastisch gaaf, al zeg ik het zelf. We hebben het gemaakt met spullen die we al in huis hadden, het heeft ons dus niks gekost.Benodigdheden:

 • 2 aluminium hoekprofielen
 • 22 planken, 1 meter lang
 • schroeven
De planken hebben een veer en groef, we hebben er 17 naast elkaar gezet en de boven- en onderkant vastgezet door middel van aluminium hoekprofielen. Lijkt wel stoer, is heel stevig en is het meteen mooi afgewerkt.


De planken waar je iets op kunt zetten zijn twee planken breed en de steunen zijn gemaakt door uit een losse plank hoeken te zagen met een verstekzaag. De steunen zijn vastgeschroefd in het wandbord, de planken zijn zowel aan het wandbord als aan de steunen vastgeschroefd.

Ik heb het bord toen hij in elkaar zat nogmaals gebeitst, zodat de kleur overeenkwam met de kleur van de overkapping, deze is ook twee keer gebeitst.

We hebben hem met 4 grote schroeven vastgemaakt aan de blokhut, zodat hij ook flink wat gewicht kan dragen. Moet ook wel, want het bord is behoorlijk zwaar.

Ik ben érg content met het resultaat, gemaakt van "afvalmaterialen" is het een zeer geslaagd projectje geworden!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Project blokhut is klaar!

Al sinds we hier zijn komen wonen zijn we bezig in de tuin. Het was een jungle met een zeer onlogische indeling, er is niets meer wat nog op de originele plek staat nu. Er stond ook een blokhut, heel erg fijn, want de garage was omgebouwd tot kantoor en wij hebben het gebombardeerd tot speelkamer.

De blokhut is verplaatst, dat leverde veel ruimte op in de tuin maar toch wilden we wel een blokhut met een grotere oppervlakte. We zijn lang op zoek geweest, we wilden ook wel een leuke overkapping erbij, maar geen €8.000,- betalen. 
We zijn geslaagd bij Q&S in Duitsland, een blokhut van 3,80 x 3,80 meter met een overkapping van 3,80 x 3,80 meter. In juni 2014 werd ie bezorgd, we kunnen sinds deze week zeggen dat ie wel af is, op wat kleine details na.


Wát een karwei, als ik dit achteraf geweten had was ik er denk ik niet aan begonnen, maar wát een prachtig resultaat! 
We hebben veel zelf aangepast:
 • Er liggen dakpanplaten op in plaats van dakleer, want dan ben je in één keer klaar en hoef je dat niet elke 10 à 15 jaar te vervangen. Het dakleer heb ik weer verkocht via Marktplaats :)
 • We hebben hem gebeitst in de kleur rookgrijs, plankje voor plankje en toen hij in elkaar zat nog een keer. 
 • De deuren, kozijnen en ramen heb ik wit geschilderd.
 • In de blokhut ligt een larikshouten vloer, tweedehands gekocht via marktplaats voor slechts €50,-, maar er moest veel aan gebeuren, hij zat vastgelijmd en is er niet heel uit gekomen. Alle groeven moesten we uitboren bijvoorbeeld. Maar we hebben het met met zijn tweeën wel voor elkaar gekregen, W. en ik!

 • Buiten onder de overkapping hebben we steenschotten als vloer, geperst hout met een kunststof laag er omheen. €10,- per plaat, dus voor €90,- waren we klaar. De platen zijn ontiegelijk zwaar (60 kg per stuk), maar het lijkt héél gaaf. 
 • De buitenlampjes hebben we gekocht bij de Action, voor €10,- per stuk zijn dit leuke led-lampjes.
 • De kroonluchter onder de overkapping had ik nog, die hing in ons vorige huis boven de eettafel. Had ik aan mijn moeder gegeven en heb ik nu weer terug gekregen, haha!
 • Die mooie tafel heeft mijn stiefvader voor ons gemaakt toen wij hier kwamen wonen, ik heb hem weer opgefrist door hem opnieuw in de (grond)verf te zetten.
 • Het opstapje voor de blokhut is gemaakt van klinkers die we nog hadden liggen.
 • W. heeft meteen een bloembakje gemaakt van het hoekje waar niet met de grasmaaier bij te komen was, Ik heb er meteen wat planten in gezet.
Ik wil nog een wandbord maken van planken die we over  hebben van het dak, de blokhut wordt nu gebruikt als opslag voor de spullen uit de speelkamer. Deze moet namelijk o.a. behangen en gesaust worden, het volgende project! Zullen we ooit klaar zijn? Vast niet, ideeën te over namelijk!


Maar wij kunnen nu wel héérlijk gaan genieten en veel buiten gaan leven deze zomer, laat de lange zwoele avonden maar komen! 
En als de speelkamer klaar is heb ik een fijne ruimte voor mijzelf, om te knutselen, sporten of yoga te doen. Staat alles fijn buiten het bereik van kinderhandjes en kan ik gewoon de deur achter mij dicht trekken in plaats van alles meteen op te moeten ruimen. Klinkt heerlijk, ik kan niet wachten tot het zover is ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Project theekastje opknappen

Ooit heb ik tweedehands een leuk theekastje gekocht, hij doet al jaren dienst als drankkabinet by the way. Het was mooi donker gelakt hout, maar gaandeweg zijn er nogal wat beschadigingen op gekomen, onder andere door onze oudste zoon die er graag met zijn loopauto tegenaan reed in onze iets kleinere vorige woning.

Steeds dacht ik, ik moet er iets mee doen, ik ga hem wit maken! Maar in ons verder ook haast compleet witte interieur zou hij dan helemaal wegvallen, het donkere hout stak juist wel mooi af tegen al dat wit. Maar ja, die beschadigingen hè?

Bij Praxis stond er laatst in de koopjeshoek een grote kar vol met verf en lak, ook mooie kleine potjes verf wat genoeg is voor 4 m2, leuk om een meubelstuk mee te schilderen dus! Ik kon natuurlijk niet kiezen en heb van Histor kiezel, ivoor, wit, taupe en turquoise meegenomen, à €3,67 per potje. Komt vast ooit wel van pas. En het staat al een paar manden op zolder, in afwachting van een volgend project.

Eergisteren begon het te kriebelen, ik wilde NU het  theekastje aanpakken, gelukkig had ik alles in huis. Zo gaat dat tegenwoordig eigenlijk meestal, ik kan slecht dingen uitstellen, van uitstel komt afstel. Als ik iets gedaan wil hebben moet ik het dus onmiddellijk doen.

Man, wat ben ik blij dat de blokhut van binnen al te gebruiken is! Dat wordt dus echt wel mijn klus- en yogahok hoor W., de speelkamer is voor jou en de boys ;) Daar kan ik op mijn gemak schilderen, staat het buiten bereik van de kinderhandjes en droogt het mooi snel, want het is al lekker warm daarbinnen.


Het is zo simpel eigenlijk, schuren, in de grondverf zetten en schilderen. 1 laag was dekkend genoeg. Ik raad je absoluut aan om grondverf te gebruiken, dat had ik bij het dienblad niet gedaan namelijk, die heb ik twee keer moeten schilderen. Zonde van de verf, want met een laag grondverf eronder (wat ook nog eens véél goedkopere verf is) droogt het sneller en dekt het in één keer.


Maar toen het theekastje eenmaal klaar was, was ik dat eigenlijk nog niet en heb ik dus ook meteen maar de eiken spiegel, erfenis van de oma van W. in dezelfde kleur geschilderd, evenals een grijze houten kandelaar. De dip-dye look, half geschilderd. Lijkt erg tof, al zeg ik het zelf! Elke keer dat ik de kamer binnenloop schrik ik een beetje, het is echt een heel heftig kleurtje, de eyecatcher van de kamer. Het doet me aan Ibiza denken, dus aan vakantie en zomer. Ik ben er heel erg blij mee, blij dat ik het toch aandurfde.


Mijn overige schilder-kriebels kan ik nu kwijt in het schilderen van de overkapping van binnen. We zijn alweer een stukje verder, gaan we de deadline dat het af is vóór mijn verjaardag dan toch nog halen?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Stoer tv meubel maken

Al zo lang we hier wonen willen we al een ander tv meubel. Het Ikea-exemplaar heeft de tand des tijds niet erg goed doorstaan, met een verhuizing en twee kinderen is de levensduur niet erg lang. Op zoek naar iets anders dus. Héél veel prachtige meubels gevonden, maar ook met een bijbehorend prijskaartje helaas. Dat moet toch anders kunnen? Jazeker. Ik kwam op de site van vtwonen.nl deze leuke DIY tegen, ik vind 'm erg gaaf en het lijkt me niet al te moeilijk.


Als je dit tv-meubel bekijkt, lijkt het een robuust ding van zware materialen. Niets is minder waar. Het meubel is gemaakt van steigerhouten planken. De planken zijn geplaatst tegen het blad en de poten, waardoor het robuust oogt. De poten zijn dus hol van binnen.

Benodigdheden:

Voor het blad: 3 steigerplanken van 500 cm lang, 20 cm breed en 3,2 cm dik.
Voor het voor- en achteraanzicht van het blad: 2 steigerplanken van 500 cm lang, 10 cm breed en 3,2 cm dik. Je kunt die van 20 cm breed dus doormidden laten zagen.
Voor de 3 poten: 24 planken (8 per poot) van bijvoorbeeld 50x20x3,2 cm.

Werkwijze:

Het blad maak je van 3 planken van 20 cm naast elkaar.
Verticaal zet je daar 3 planken tegenaan. De planken moet je wel op maat afzagen, afhankelijk van de gewenste hoogte van het tv-meubel. Bijvoorbeeld op 50 cm.
Aan elke zijkant zet je verticaal ook een plank van 20 cm breed en 50 cm hoog.
Doe dit ook aan de andere kant van het blad.
De lat van 10 cm breed plaats je aan de voorkant van het blad, zo lijkt het alsof het een massief blad van 10 cm dik is. Dit doe je ook aan de andere kant van het blad.
Nu moet je de poten aan de beide zijkanten dicht maken, alsof het een massieve poten zijn. Dit doe je door aan iedere kant 3 planken van 50 cm, min de plankdikte van 3,2 cm, onder het blad te plaatsen. De poot is dan een dikke gesloten rechthoek bestaande uit verticale planken.
Voor extra stevigheid kun je in het midden van het blad op dezelfde manier nog een poot maken. Zo krijg je ook een leuke vakverdeling, waar je bijvoorbeeld kratjes tussen kunt schuiven.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Instagram fotomagneten

Instawall, vanaf €39,-. 
Ik vind Instagram erg leuk en ik gebruik het graag, met al die verschillende filters en bewerkingsopties om de foto zo mooi mogelijk te maken. Maar goed, dan maak je die foto's post je ze online en dat is het dan. Daar moet toch meer mee te doen zijn?

Dat is er, Instawall vind ik echt een heel toffe uitvinding, dat is een fotocollage van Instagram foto's, maar dat is nogal prijzig. Je kunt ook je foto's laten afdrukken in een speciaal Instagram album, onder andere bij Hema.nl kwam ik dit tegen. Handig, want dan komen de foto's het mooist tot hun recht, in een vierkant album.
Deze magneetjes zijn een geweldig leuk en budgetvriendelijk alternatief op de Instawall, ik kwam het idee tegen op Moodkids.
instagram DIY magneetjes maken

Wat heb je nodig?:
 • Instagram! (En wie geen account heeft, kan het ook gewoon met digitale foto’s maken)
 • Magnetisch fotopapier te koop bij Hema
 • Schaar
 • Koelkast of een ander ijzeren voorwerp

Zo maak je zelf Instagram-magneetjes :
 1. Kies je leukste Instagrambeelden (via www.instagram.com of het album op je smartphone)
 2. Druk ze af op magnetisch fotopapier
 3. Knip de vierkantjes uit
 4. Fleur er je koelkast mee op
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Canvas tas met print


Een simpele witte canvas tas tover je makkelijk om in een leuke tas met een mooi hart. Of ster. Wat jij wilt.
Even tekenen, stippen stempelen en klaar! Je kunt deze tas eenvoudig zelf maken. Handig voor naar het sporten, je werk of de boodschappen. Een echte eyecatcher! Leuk ook om cadeau te doen.


Dit heb je nodig:
 • canvas tas (bijv. hema.nl)
 • textielverf
 • schaar
 • raamfolie/plakfolie
 • potlood met gum aan de achterkant
 • stift
 • stuk karton
Tas zelf maken:

Stap 1
Teken een hart op de raamfolie.

Stap 2
Knip het hart uit en plak het op de tas. Leg voor de zekerheid een stuk karton in de tas om doordrukken te voorkomen.

Stap 3
Dip met de gum van de achterkant van je potlood in de verf. Stempel hiermee stippen op de tas rondom het hart.

Stap 4
Stempel niet te zuinig. Hoe meer stippen, hoe beter je straks het hart op je tas ziet.

Stap 5
Trek het folie van de tas en laat de verf goed drogen. Wil je de stippen goed fixeren? Strijk dan na het drogen met een strijkijzer de binnenkant van de tas.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Bloemenkroon, hét festivalaccessoire van dit jaarIk kwam deze ontzettend leuke DIY tegen op mashtag.nl, sowieso het bekijken waard vanwege de leuke accessoires voor een leuk prijsje.

Het festivalseizoen komt er weer aan, en de Flower Crown is dit jaar wéér de musthave accessoire voor de festivalganger! Daarom gaan we je nu vertellen hoe je zo’n hippe Flower Crown in het comfort van je eigen huis in elkaar kunt zetten.

Benodigdheden:
 • Bloemschikdraad
 • Bloemisten tape of andere groene tape
 • Nepbloemen en -groen (Action is een aanrader!)
 • Schaar

Allereerst gaan we een stuk draad afknippen. Het is de bedoeling dat de kroon licht op je hoofd ligt, dus zorg ervoor dat je hem niet te kort afknipt. Als je het stuk afgeknipt hebt, maak je een cirkel en wikkel je hem helemaal in met groen tape. Zo komt de draad niet los, en is de basis van je kroon wat steviger.

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte! Pak je bloemen en kijk alvast hoe je ze op je kroon wilt plaatsen. Als je tevreden bent met je volgorde, wordt het tijd om de bloemen aan de kroon te bevestigen. Hiervoor is weer het bloemschikdraad nodig. Draai de bloemen met het draad vast aan de basis van je kroon. Het is het handigst om dit van links naar rechts te doen, zo zit je jezelf het minst in de weg.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Receptenhouder

handige houder voor recepten . Kan je ook voor andere dingen toepassen


Leuke tip voor al die recepten die je wilt bewaren, maar die nu los door de keuken slingeren of ergens achteraf in een laatje liggen waar je nooit in kijkt. Zo gaat het er bij mij aan toe in elk geval ;) 
Dit kwam ik tegen op welke.nl en ga ik zeker binnenkort maken. Een mooie receptenhouder om al je gezond-en-lekker recepten, moet-ik-altijd-nog-proberen recepten en succes-gegarandeerd recepten simpel en overzichtelijk binnen handbereik te hebben. Handig en decoratief, ik vind het ook erg mooi.
Zo kun je lekker bladeren zonder bang te zijn voor vetvlekken, ideaal! En ook zo gemaakt.

Nodig: 
 • stevige keukenrol houder
 • 3 metalen ringen (bouwmarkt)
 • A4-showtassen
 • karton op A4 formaat
Steek in elk hoesje karton, zodat deze niet gaat hangen. Haal de ringen door de gaatjes in de hoezen, doe dan de ringen om de houder heen en maak ze dicht. Tadaa! Dat is alles. Nu kun je je favoriete recepten eenvoudig bij elkaar bewaren.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Houten tafel

Dit is het eind resultaat, een mooie natuur houten tafel!

Deze tafel is leuk voor in huis, maar ook erg gaaf voor onder de overkapping buiten. Ik hou erg van de combinatie van de stoere planken met de strakke schragen, een wat industriële of robuuste look.
En het materiaal is ook niet duur en verkrijgbaar bij elke bouwmarkt, fijn! Simpel en goedkoop, helemaal mijn smaak :D 


Benodigdheden:
 • Moersleutel
 • Moertjes
 • Schroeven
 • Meetlat
 • Boor
 • Decoupeerzaag om de planken op maat te zagen
 • Schuurpapier
 • 5/6 lange planken (lengte afhankelijk van hoe lang jij te tafel wilt, 180 cm of 210 cm zijn gangbare maten)
 • 2 schragen, houten zijn bij elke bouwmarkt wel verkrijgbaar.
 • 2 losse planken (om de planken aan elkaar te maken, dus de lengte van de planken is afhankelijk van de breedte van de tafel zijn)

Deze mooie planken kun je vinden in de bouwmarkt. Zet ze op schragen in de winkel om te kijken hoeveel planken je nodig hebt voor een tafel en welke planken het beste bij elkaar passen. Steigerhout is ook erg mooi en makkelijk om mee te werken.
Om de planken bij elkaar te houden bevestig je plankjes onder de tafel. Schroef de schragen vast op deze plankjes om een stevige tafel te krijgen die tegen een stootje kan.
DIY Eettafel met steigerhout en metalen schragen

Deze tafel van metalen schragen van Ikea (€5 per stuk) en gebruikt steigerhout is ook prachtig! 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Kweekkastje

Afbeelding


Op de site van Karwei kwam ik deze leuke en relatief simpele DIY tegen, heel goed inspringend op de trend die Albert Heijn gezet heeft met de moestuintjes. Ook bij mij staan ze in de vensterbank en zijn er enkele al zo groot dat ik ze binnenkort moet gaan verpotten. Zo'n kweekkastje of bak is het meer, is dan ideaal!

Omdat er zo'n 30 liter potgrond in gaat, wordt het een behoorlijk zware bak. Mij lijkt het best handig om er nog wieltjes er onder te zetten om hem fatsoenlijk te kunnen verplaatsen.

Zo maak je hem:

Materialen (5)
 • Tuinplank geïmpregneerd van 180x1,6x14 cm (rondom, bodem grote kist en steunen) (3)
 • Tuinplank geïmpregneerd van 240x1,6x9 cm (bodem kleine kist, handvat en steunen) (1)
 • Bezemsteel van 130x23,5 (handvat)
 • Schroeven (3,5x35 mm)
 • Schroeven (3,0x25 mm)
Gereedschappen (10)
  Overzichtstekening kweekkastje.
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Schuurpapier
 • Schroefmachine + bittenset
 • Houtboortje 3 mm.
 • Verzinkboor
 • Speedboor 22 mm
 • Hamer
 • David-schaafje
 • Houtvijl (grof)
Stap 1:
Zaag de brede planken van 14 cm in de volgende maten af:
  4x 40,0 cm (voor- en achterkant van het boven- en onderbakje)
  4x 36,8 cm (bodem van het onderbakje)
  2x 56,0 cm (zijkanten van het onderbakje)
  2x 18,0 cm (zijkanten van het bovenbakje)
Stap 2:
Zaag de smalle plank van 9 cm in de volgende maten af:
  2x 36,8 cm (bodem van het bovenbakje)
  Kweekkastje - Stap 31x 50,0 cm (staander(s) handvat)
  4x 18,0 cm (hoeksteunen)
Stap 3:
Plaats de zijkanten van de onderbak tussen de planken van voor- en achterkant. Bevestig ze met de lange schroeven tegen elkaar. Boor alle gaten voor met een 3 mm houtboortje. Met de verzinkboor zorg je ervoor dat de schroefkoppen wegvallen en het hout minder snel splijt.

Stap 4:
Plaats de vier latten voor de bodem. Verdeel ze gelijkelijk over de ruimte. Zet ze vanaf de zijkanten vast (2x twee schroeven per bodemplank). Het kan zijn dat tijdens het houtverdelingsproces een plank iets smaller uitvalt, waardoor er een spleet ontstaat. Niet erg, dat komt de afwatering ten goede. Verdeel de planken wel gelijkmatig over de bodem.
Kweekkastje - Stap 6
Stap 5:
Bevestig de vier steunen aan de onderzijde van de bak. Elk op een hoek. De korte kant van de steunen is zichtbaar aan de voor- en achterkant van de bak.

Stap 6:
Plaats de korte zijkanten van het bovenbakje tussen de planken van voor- en achterkant. Bevestig ook deze met de lange schroeven tegen elkaar. Bevestig tevens de twee planken voor de bodem (2x twee schroeven per bodemplank).

Kweekkastje - Stap 7Stap 7:
Zaag de staander voor het handvat overlangs door. Leg de twee ‘nieuwe’ staanders precies naast elkaar. Trek een lijn op 5 cm van de zijkant. Bepaal voor beide planken het midden van de lijn.
Schuin de gezaagde zijkanten met het davidschaafje een beetje af.

Stap 8:
Kweekkastje - Stap 8Boor, op dit punt, met de 3 mm houtboor een gaatje in beide planken. Ruim het gat aan een zijde met de verzinkboor.

Stap 9:
Zaag de bezemsteel af op 40,0 cm. Boor, aan beide zijden, precies in het midden een gaatje met de 3 mm boor.

Kweekkastje - Stap 11Stap 10:
Zet het bovenbakje in het midden op de onderbak. Bevestig, aan beide kanten, de staanders tegen het midden van boven- en onderbakje (korte schroeven gebruiken). Zorg dat de verzinkgaten aan de buitenzijde komen.

Stap 11:
Plaats het stuk bezemsteel tussen de staanders. Bevestig de staanders aan het handvat m.b.v. lange schroeven. Maak hier gebruik van de voorgeboorde gaten in staanders en bezemsteel.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Leuk je huis op met (budget) interieurstickers

Bij de Wibra is het meestal zo dat je er net tegenaan moet lopen, de leuke accessoires voor in huis. Tenminste, dat is mijn ervaring. Wanneer ik iets leuks in de reclamefolder zie staan is het bijna altijd al uitverkocht wanneer ik in de winkel ga kijken.

 Deze week liep ik dus toevallig tegen deze leuke interieurstickers aan, je hebt 2 vellen in een verpakking zitten voor €1,49. Geweldig goede koop toch? Het is ook erg veelzijdig te gebruiken, je kunt het op elk glad oppervlak plakken.


Ik heb er één op mijn keukenkastje geplakt.


Ik heb m'n spiegel versierd met live, laugh, love.


Met candle light heb ik mijn zelfgemaakte waxinelichtjes bewaarblik versierd.


Verdere mogelijkheden:
 • Beplak bijvoorbeeld een dienblad met een leuke tekst
 • Maak zelf een tekstbord
 • Plak een sticker op de deur
 • Of op het raam van/bij/naast de voordeur
 • Ook leuk als muursticker
 • Plak hem op een bloempot
 • Of op een vaas
 • Op een meubelstuk, bijvoorbeeld je servieskast
 • Op het hoofdbord van je bed
 • Op de kledingkast in de slaapkamer
Opties genoeg. Ik ga morgen kijken of ik nog meer varianten kan scoren, ik heb door het schrijven van dit blog ineens véél meer inspiratie gekregen :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Hangende tuin


pallet met planten
Een hangende tuin is geschikt voor zowel binnen, met vetplanten, klimop en varens, als buiten, met kruiden en groentes.
Een mooie plek voor mijn verzameling moestuinplantjes van de AH! Ik denk dat ze buiten het bereik van kinderhandjes en -schepjes meer kans hebben op overleven.
Plus dat er minder snel ongedierte op af komt én de kat niet even lekker tegen de groentes aan kan sproeien.

Duidelijk, ik heb nog 3 kleinere pallets liggen en ik ga dit zeker maken. Ik denk dat dit ook erg leuk zal staan onder de overkapping van de blokhut.

En snel resultaat trouwens, dat vind ik ook altijd erg prettig, met een kwartiertje ben je klaar.

Pallets kun je kopen natuurlijk, maar kijk ook eens rond op de weggeefhoeken op Facebook, zo ben ik zelf ook al aan pallets gekomen. Of vraag eens rond in je omgeving, vooral aan mensen die in winkels werken, daar komen vaak wel pallets binnen. Scheelt hen ook weer afval ;)


Benodigdheden:
 • displaypallet (60×80 cm)
 • 2 schroeven met een oog
 • 2 lange muurschroeven met pluggen
 • accuboor- en schroefmachine
 • waterpas
Werkwijze:
Schroef de schroeven met het oog aan de bovenkant van de pallet.
Boor op de gewenste hoogte twee gaten in de muur. Doe de pluggen erin en daarna de lange schroeven.
Hang de pallet met de oogjes aan de lange muurschroeven.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Opbergblikken maken

Met blikken kun je zo ontzettend veel leuke dingen doen, de inspiratie die ik op doe op Pinterest is enorm!Pennenbakjes, vogelvoederbakjes, als kaarsenhouder, als kruidenpot, etc.

Je kunt natuurlijk conservenblikken gebruiken mocht je die hebben, ik ben aan de slag gegaan met de lege blikken van de koffiebonen, daar zit ook nog eens een deksel op, handig! Ik wil namelijk opbergblikken er  van maken.

Ik ben eerst met spuitverf in de weer geweest, dat leek me zo handig. Het vergt weinig voorbereiding, je hebt geen kwasten nodig die je dan na afloopt natuurlijk ook weer schoon moet maken en het gaat lekker snel.
Alleen was de verf na 3 lagen nóg niet dekkend. En had ik er allemaal lopers op zitten. Ik ben nog niet erg bedreven met het gebruik van een spuitbus blijkt wel.

Dus toch maar de hoogglanslak erbij gepakt, na 1 laag was ik al klaar en was het al dekkend en egaal wit.
Ze zijn ideaal, mooi groot dus ik kan er veel in kwijt. Één voor mijn waxinelichtjes, één voor mijn verzameling roerstaafjes, één voor het keukengereedschap, één voor de potloden. Het is zo jammer dat Australian over is gegaan op zakken koffiebonen in plaats van de blikken! Ik kan er nog wel meer gebruiken, ideeën genoeg.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Ripped jeans, dé trend van nu.

Een trendvolger ben ik niet echt, vroeger omdat ik te dik was en niet in al die leuke en hippe kleding paste, nu omdat ik toch wel een heel eigen smaak heb ontwikkeld wat het beste te omschrijven is als rock-chic.
Niet te verwarren met rockchick, dat ben ik natuurlijk wel, maar qua kleding is het geïnspireerd op rock/punk maar tegenwoordig iets netter. Een spijkerbroek, liefst een zwarte skinny kun je mij in uittekenen, vaak gecombineerd met een statement-shirt met vest of jasje of gewoon met een fijne sweater.

De Divided afdeling van H&M voel ik me ook erg thuis, al sla ik de truien met Disneyprint wel over, ik ben een dertiger tenslotte en geen tiener meer.
Wat ik wel fijn vind is dat de rock-chic look erg trendy is momenteel, wat betekent dat het volop verkrijgbaar is en de wat goedkopere labels als Only en H&M er ook veel keuze in hebben.


De bikerbroek is erg leuk, ik heb er twee van m'n stiefbroertje gekregen (handig, dat ie dezelfde maat draagt ;)) maar ik heb al een tijdje mijn zinnen gezet op de ripped jeans. Oftewel zoals W. het zegt: De broek waarin het moet lijken alsof je een heel wild leven hebt, vrije interpretatie van Youp van het Hek meen ik.

J Brand 811 Photo Ready Destructed Skinny JeansIn plaats van veel geld te betalen voor een kapotte broek (die op de foto is mooi hè? Kost €219,-, van J.Brand) ben ik m'n kast ingedoken en ben ik zelf met een schaar in de weer gegaan.

Men neme een zwarte skinny, gekocht bij Primark voor €8,-, waar al een gaatje op de knie zit dankzij de gesp van mijn laarzen, scheurt dit gat open, maakt nog wat meer gaten (en scheurt deze niet al te ver open, dus niet van naad tot naad) en klaar is je eigengemaakte ripped jeans!
Waar je de gaten moet maken? Gewoon creatief zijn, ik hou niet van symmetrie, dat ziet er zo gekunsteld uit vind ik (ik ben dus ook helemaal niet van de Jan des Bouvrie aanpak om alles in huis in paartjes neer te zetten, bijvoorbeeld vazen, lampen, bloempotten, kandelaren etc., daar word ik heel erg rebels van en ik zet dus alles enkel of in drievoud neer).

Voor wat meer effect kun je nog even met een stuk schuurpapier over je broek gaan, of ga zelf bleekvlekken erop maken. Oh, ideeën genoeg! Alleen niet broeken genoeg helaas ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Houten huisje maken

*Houten huisjes


Houten huisjes, ik vind ze zo schattig en vooral zo'n leuke en simpele decoratie. Je kunt ze voor een paar euro op de kop tikken bij de Xenos bijvoorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan.

Ik had nog 3 restanten van een houten balk liggen, ik heb een verstekzaag geleend van m'n stiefvader en ben aan de slag gegaan. Het is net zo simpel als het eruit ziet, met een half uurtje was ik wel klaar.


Benodigdheden:
 • Houten balk
 • Verstekzaag
 • Lijmtang
 • Potlood
 • Meetlint
 • Verf
 • Kwast
 • Schuurpapier
Zo maak je het:

Zaag de balk op maat. Ik heb 2 stukken van 16 x 7 en 1 stuk van 11x7 gebruikt. Meet het smalle stuk op, deel dit door 2 en zet een streep daar.
Zet de balk vast in de verstekzaagmal met een lijmtang, zodat deze goed op zijn plek blijft zitten en zaag de hoek eraf. Balk omwisselen en de andere hoek eraf zagen. Zo krijg je eenvoudig een mooi en recht dak op je huisje. Even de randjes schuren en klaar is je huisje! Ik heb ze nog in de (grond)verf gezet en ga ze nog een kleurtje geven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Nu moet ik alleen nog beslissen of ik ze een plekje ga geven in de woonkamer of op de kinderkamer(s).+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Hart met kiezelstenen, leuk voor buiten!

Je maakt heel simpel en eenvoudig zelf een bijzonder tuinornament, erg leuk voor aan de schutting bijvoorbeeld. Of om te verwerken in een krans voor bij de (voor)deur.
Wij hebben nog héél veel grind liggen, alleen nog even kippengaas halen en ik kan aan de slag!
Leuk om met de kinderen te doen trouwens, dan ben je wel een middagje zoet. Eerst ga je samen op jacht naar mooie stenen in de tuin, langs je favoriete wandelroute of in het park en dan ga je deze daarna samen verwerken in dit kunstige hart.
Benodigdheden:
 • kippengaas
 • kiezelstenen
 • stevig ijzerdraad voor de vorm
 • ijzerdraad of ijzergaren voor het dichtrijgen
 • (knip)tangetje
Zo maak je het:

Maak eerste een vorm van sterk ijzerdraad, in dit geval een hart vorm (maar een andere vorm kan natuurlijk ook). Daarna maak je van kippengaas dezelfde vorm, maar wel een stuk groter, het hart moet straks ook een 3D effect krijgen.
Maak nog eenzelfde hart vorm. 
Rijg één zijde dicht met ijzerdraad en vul het hart op met de kiezelstenen.
Houd de vorm goed in de gaten en probeer steeds verder te vullen en te sluiten tot je de gewenste vorm en dikte hebt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Bloemschikken, een superhandige tip!

Erg leuk, zo'n boeketje tulpen, maar tenzij je 4 boeketten in 1 vaas stopt lijkt het wel een beetje iel in een vaas vind ik. Alle bloemen hangen vaak ook dezelfde kant op, blijven niet staan zoals ik wil dat ze blijven staan, enzovoort.
Heb ik dan de verkeerde vaas misschien zou je denken? Nee, ik heb een speciale tulpenvaas, daar ligt het dus niet aan.

Maar... Ik heb dé tip voor hoe je een bosje tulpen zo kunt rangschikken dat het een mooie volle bos lijkt en het evenredig over de vaas verdeeld is, het enige wat je daarvoor nodig hebt is plakband!


Dit werkt voor alle boeketten by the way.

bloemschik-tipsDoe een aantal plakband reepjes over de vaas, maak een raster en zet hier je bloemen in, je zult zien dat het boeket beter blijft staan en je dus meer plezier van je bloemen hebt.
Zo kun je makkelijker zelf een boeket maken én kun je met minder bloemen een groter boeket bloemen maken!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: (Verjaardags)taart maken!

Het lijkt vreselijk ingewikkeld om het zelf te maken, maar dat valt reuze mee. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.
Ik vind het erg leuk om te doen, tot nu toe is het me ook wel goed afgegaan om zelf een verjaardagstaart te maken voor de verjaardag van de kinderen. Het kost me minstens een hele middag, maar als ik zie hoe blij ze er mee zijn is me dat de moeite echt wel waard!

De basis begint met een biscuit taart, je kunt een kant en klare mix kopen en de aanwijzingen op de verpakking volgen, of je maakt het zelf, ik denk dat je de meeste benodigdheden wel al in huis hebt.

Recept Biscuittaart
Voor een ronde bakvorm van 24cm of een vierkante taart van 20×20 cm. (voor een extra hoog biscuit een ronde bakvorm van 22 of minder).
Gebruik bij voorkeur een dichte bakvorm/ bakpan,bij gebruik van een springvorm: met water controleren of deze niet lekt.
Ingrediënten :
 • 5 eieren (m) op kamertemperatuur
 • 150 gram suiker
 • 125 gram bloem (gezeefd!)
 • 25 gram maizena
 • zakje vanillesuiker
 • snufje zout
 • 5 gr bakpoeder
1. Leg de eieren in een kom met warm water.
2. Vet de bakvorm in met bakspray of : invetten met boter en dan bestuiven met bloem.
3. Oven voorverwarmen op 185 graden
4. Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker voor 10 minuten tot er een schuimige, luchtige massa ontstaat
5. Spatel voorzichtig de maizena, de gezeefde bloem en het zout door het mengsel.
6. Schenk dit alles vervolgens in de bakvorm.
7. Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze op 180 graden voor 45 minuten
8. Controleer of de taart goed is (vanaf 35 minuten) door een grote prikker in het midden te steken, de taart is gaar als de prikker schoon terugkomt. Extra controle: als de bovenkant van de taart terugveert als je hier op druk.
9. Als de taart klaar is, 5 minuten laten afkoelen en omkeren op een taartrooster waar je hem volledig op laat afkoelen. En dit is dan het resultaat, iets minder strak dan een biscuit van mix, maar dat mag de pret niet drukken.
  
Tip: Leer je oven kennen, dan weet je ongeveer hoe lang taarten er bij jou ongeveer in moeten.

Nu kun je de taart gaan vullen. Ik gebruik zelf boter crème en jam als vulling, je snijdt de taart doormidden en bestrijkt de ene kant met jam (aardbei is altijd goed) en de andere kant met boter crème. Leg deze dan op elkaar met de ingesmeerde kanten op elkaar en bestrijk de buitenkant met boter crème.

Boter crème maak je heel eenvoudig zelf door 100 gram boter te mixen met 100 gram poedersuiker, je kunt gerust een zakje mix voor boter crème kopen, maar dit komt op hetzelfde neer en is aanzienlijk goedkoper!
Mix de roomboter zacht met een mixer, voeg de poedersuiker toe en mix dit 10 minuten. De crème wordt wit van kleur. Dit kun je invriezen, mocht je te veel hebben of bewaren in de koelkast, tot einde van de THT datum van de boter.

Dan ga je de taart bekleden met fondant of marsepein. Ik vind persoonlijk marsepein lekkerder, maar fondant is veel makkelijker om mee te werken.
Er zijn er miljoenen voorbeelden van taarten te vinden online, voor inspiratie kijk ik op Pinterest of gewoon google afbeeldingen, of je gebruikt je eigen fantasie natuurlijk ;)

Deze taarten heb ik gemaakt de afgelopen 2 jaar voor mijn kinderen:Voor de vormen en letters is het makkelijk om de klei-uitsteekvormpjes van de kinderen te gebruiken, of koekjes-uitsteekvormen.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Maak je eigen designertas

Van een oude leren bank die af is kun je het leer gebruiken en een tweede leven geven als tas! Ooit eens gelezen in de Happinez dat er een merk is die dit doet en ik vond dit zo'n topidee dat ik er nog regelmatig aan denk. Zij vragen alleen wel €180,- voor zo'n tas, nogal prijzig vind ik. Zoiets moet toch ook zelf te maken zijn?

En toen liep ik tegen dit idee aan op Libelle.nl, dit ga ik zeker binnenkort zelf proberen! Een combinatie van die 2 topideeën dus ;)
Want wie zegt dat je voor een toffe tas naar de winkel moet? Je kunt hem ook lekker zelf maken.


Wat heb je nodig?
 • stuk soepel leer van ongeveer 100×40 cm
 • stanleymes/stofschaar 
 • naaimachine 
 • naaigaren
 • potlood
 • liniaal
 • gewichtjes
 • prikpen
 • gaatjestang 
 • patroontekenpapier met ruitjes van 2×2 cm.

De tas is 26.5×26.5 cm en heeft een lange schouderband van 2 cm breed en 1.49 m lang die bestaat uit twee delen van 74.5 cm lang aan elkaar geknoopt. De schouderband is op de bovenkant van de klep aan twee leren lusjes bevestigd door middel van een knoop. Het leren tasje bestaat uit twee patroondelen, voorpand en achterpand met aangetekende klep.

Zo maak je ‘m
 1. Teken patroon 1 en 2 over op patroontekenpapier met ruitjes inclusief aanduiding van de punten A tot F. Knip beide patronen uit, leg de uitgeknipte patronen op de goede kant van het leer, zet er een paar gewichtjes op en snijd langs het patroon het leer uit met een stanleymes of knip uit met een stofschaar.
 2. Prik de punten A tot F door het patroon heen in het leer met de prikpen zodat straks duidelijk is waar de gaatjes moeten komen voor de bevestiging van de klepsluiting en lusjes met schouderband.
 3. Gebruik de liniaal om de twee delen van de schouderband (twee keer 2×74.5 cm) uit het leer te snijden. En snijd direct de twee leren lusjes (2×20 cm) uit voor de bevestiging van de schouderband aan het tasje. Snijd voor de lus en de knoop aan de klep en voorpand van het tasje, die samen de sluiting van het tasje vormen, een bandje van 1×25 cm (lus) en een bandje van 1×100 cm uit (knoop).
 4. Nu alle leren onderdelen van het tasje zijn uitgesneden kunt u beginnen met het maken van de gaatjes in het leer op de aangegeven punten A tot F. Gebruik hiervoor het grootste gaatje van de gatentang. Daarnaast heeft het hele tasje een gaatjespatroon dat handmatig is aangebracht in het leer. Gebruik hiervoor de middelste maat op de gatentang en maak mooi verspreid over het leer een aantal gaatjes.
 5. De gaatjes zijn aangebracht in het leer en kunnen nu worden voorzien van de lusjes (vouwnaad tasje) en sluiting (lus patroon 1 en knoop patroon 2). Bevestig de leren lusjes op punt B en C door deze door de aangebrachte gaatjes te halen naar de binnenkant van patroon 1. Maak aan de binnenkant beide uiteinden van het lusje vast met een knoop waardoor deze goed vastzit, herhaal deze handeling voor het tweede lusje. Aan de goede kant van het leer zie je nu de lusjes. Maak op dezelfde manier de lus voor de sluiting op punt A. Vouw vervolgens het leren bandje op het voorpand voor de knoop op punt D dubbel en haal deze door het gaatje van de buiten- naar de binnenkant van het patroon en maak vast met een stevige knoop. Aan de buitenkant zie je nu twee leren bandjes waarmee je de knoop gaat vormen, herhaal het knopen 3 à 4 keer voor een stevige knoop.
 6. Leg het voorpand op het achterpand tot de vouwnaad. Stik rondom vast met een naad van 0.5 cm tot punt E en F. Je kunt de klep nu naar voren vouwen op de vouwnaad en het tasje sluiten. De schouderbanden kan je vastknopen aan de leren lusjes op punten B en C. Het tasje is klaar voor gebruik.

De patronen
L15_patroon01
L15_patroon01

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Pennenbakjes van bussen Pringles

Een heerlijk avondje op de bank gezeten met een lekkere bus Pringles? Niet weggooien! Want met een vrolijke print erop maak je van je Pringlesbussen deze leuke pennenbakjes.

pennenbakjes


Nodig:
 • Lege bus Pringles
 • Schaar en/of stanleymes
 • Spuitlijm
 • Papier


Werkwijze:

 • Maak de bussen Pringles aan de binnenkant goed schoon.
 • Bepaal hoe hoog de bussen moeten worden en knip of snijd ze op de gewenste hoogte af.
 • Teken de omtrek van de bussen af op het papier + 1 cm. Die extra cm gebruik je om het papier over elkaar heen te laten lopen. Laat het papier aan de bovenkant flink uitsteken, dit knip of snijd je pas weg als je het papier op de bus hebt geplakt. Zo ben je er zeker van dat het papier goed aansluit aan de bovenkant van de bussen. Check voordat je het papier op de bussen plakt of het papier op niet doorschijnt. Mocht dit wel het geval zijn, dan moet je de bussen eerst voorzien van een laag wit papier.
 • Spuit het papier in met spuitlijm en draai het om de bus heen.
 • Knip of snijd het overtollige papier aan de bovenkant weg.
Bron: 101 Woonideeën

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Saaie waxinelichtjeshouders pimpen met nagellak!


Heel simpel, kost haast niets en met een erg leuk effect!Wat heb je nodig?
 • Een plastic bak met een laagje water
 • Waxinelichtjeshouders of glazen
 • Nagellak
 • Nagellakremover om de bak weer mee schoon te maken
 • Papier om de waxinelichtjeshouders op te laten drogen.
 1. Giet voorzichtig wat nagellak op het water, je zult zien dat het grootste deel blijft drijven. Je kunt kiezen voor 1 kleur zoals ik heb gedaan, met verschillende glanslakjes voor een parelmoereffect, maar het is ook leuk om verschillende tinten van 1 kleur te gebruiken voor een marmereffect. Kies dan wel effen kleuren, dus zonder glitters.
 2. Haal het glas door de nagellak, totdat jij vindt dat er genoeg op zit. Je kunt het helemaal kleuren, maar bijvoorbeeld ook half, voor een dip-dye effect, is natuurlijk ook erg tof.
 3. Zet het glas weg om te drogen op een stuk keukenpapier/krant. Neem ruim de tijd om het te laten drogen.
Dit kun je natuurlijk ook doen met een vaas, een glas om er een pennenhouder van te maken of met een plantenpot. Mogelijkheden genoeg!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Personaliseer je schoenen!

Het is eigenlijk zo simpel om je schoenen, met name je sneakers een upgrade te geven, simpelweg door er andere schoenveters in te doen! Iets wat ik in mijn tienerjaren nog wel eens deed maar al weer helemaal vergeten was.
Ik kwam op het idee door de NikeID schoenen, die kun je helemaal naar eigen smaak ontwerpen qua kleurencombinaties, dat is leuk! Maar ook prijzig natuurlijk.

Ik ben eens in mijn eigen kasten gedoken, ik heb nogal een de gewoonte om spullen te kopen die ik erg leuk vind (veters met sterretjes! Ik hou nou eenmaal erg van sterretjes), maar waar ik bij thuiskomst niet weet wat ik er mee moet doen en die dus in de kast belanden. Alhoewel dat tegenwoordig minder vaak gebeurd, bij alles waarmee ik in mijn handen sta vraag ik me tegenwoordig af of ik dit nou echt nodig heb en of het budgettair gezien ook wel uitkomt. Vaak kan ik het dan weer terug leggen. Doorzettingsvermogen hè? Vind ik ook best knap van mijzelf :)
Maar goed, ik had dus inderdaad nog een verzameling veters liggen in verschillende kleuren en ben gewoon eens gaan experimenteren met de kleuren om te kijken of en wat voor een verschil het zou maken.

Mijn vorig jaar in de uitverkoop (voor €10!) bij Jonker gekochte sneakers van Le Coq Sportif zien er met een paar andere veters in plaats van dertien in een dozijn ineens heel erg eigen en origineel uit!

Mijn stokoude Nikes (zijn echt minstens 15 jaar oud) zien er weer fris uit met een nieuw kleurtje veters. Ik ben uiteindelijk voor de grijze gegaan, kleurt mooi bij het zilveren logo.
Ik was onze sneakers trouwens altijd gewoon in de wasmachine, ook de leren varianten, ze komen er altijd weer zo mooi schoon uit! Zelfs deze haast inmiddels weer retro exemplaren ;)

Leuk voor de kinderschoenen zijn de vleugels die je aan de veters vast kunt maken, bijvoorbeeld deze van H&M. Mijn zoon wil ze helaas niet dragen, misschien dat ik ze zelf maar aan mijn hardloopschoenen knoop. Je koopt soortgelijke exemplaren van Shwings hier, nu in de aanbieding voor €6,47.

Sneakers pimpen

Met studs en textielstiften of -verf kun je stoffen schoenen zoals Vans en Converse Allstars heel erg leuk personaliseren (of de look-a-likes van de Primark/Action, misschien een beter idee om het eerst op te proberen)! Leuk om voor en/of met kinderen te doen, op een kinderfeestje bijvoorbeeld.

 Ik ga binnenkort maar eens een poging wagen met m'n Primark Allstars!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Posters, quotes en tekstborden budgetversie (en gratis!).Tekstborden met inspirerende quotes; ik krijg er maar niet genoeg van! Er zit nogal een verschil in prijs, afhankelijk van waar je het koopt. Het bord wat ik bij de Wibra voor €4,79 kocht, zag ik een paar weken later ook bij de Karwei in het assortiment, maar dan voor €14,95. Meer dan 10 euro verschil in prijs voor hetzelfde bord, bizar hè?

Maar omdat het assortiment van Action en Wibra toch wel erg van hetzelfde en niet echt vernieuwend is, ben ik op zoek gegaan naar een manier om dit zelf en nog goedkoper te kunnen doen. En die heb ik gevonden: Lang leve de free printables!
Er zijn veel verschillende te vinden, maar welke ik erg leuk vind voor de kinderkamer zijn de posters van Ouders van nu: Deze staan in het tijdschrift maar ook op de website, zodat je ze zelf kunt uitprinten. Gratis dus (afgezien van papier en inkt dan)!http://www.oudersvannu.nl/postertjes/?utm_content=

Voor R. heb ik deze twee uitgekozen voor zijn slaapkamer, met washitape vastgeplakt voor een speels effect, maar inlijsten kan natuurlijk ook.

Ook ben ik gewoon zelf gaan experimenteren: Een fotolijstje van Action (€0,89) en in Word een tekst getypt met een leuk lettertype; printen, op maat knippen en klaar is je gepersonaliseerde inspirerende quote!
Ook ideaal om cadeau te geven natuurlijk; het is heel persoonlijk, het is met liefde uitgezocht en gemaakt en je hebt maar weinig kosten.
Love this shabby chic printable that says, "Love you!" Two sizes too! 5x7 and 8x10 www.livelaughrowe.com #printable #shabbychic

Nog een leuk adresje voor free printables is de site van livelaughrowe.com. Voor elke feestdag staat er wel een leuke printbare poster op! http://livelaughrowe.com/shabby-chic-printable-love/

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Budget naambordje bij de voordeur

Toen wij in dit huis kwamen wonen, heb ik een heel leuk naambordje gemaakt. Ik heb stickers besteld van onze namen en deze op een mooi houten hart geplakt. Kun je gemakkelijk en goedkoop doen bij www.woning-decoratie.nl, zo heb ik jaren geleden ook gepersonaliseerde kerstballen gemaakt, erg leuk!
Maar, nu enkele jaren verder en een gezinslid rijker was het tijd voor een nieuw naambordje.

Dit maal heb ik zelf met zwarte verf (acrylverf, had ik nog liggen, ooit aan moeten schaffen voor mijn opleiding PABO evenals de kwasten) onze namen op een houten hart  geschilderd.
Het hart gekocht voor €1,- bij Wibra, zo een met tekst aan de voorzijde. Maar als je 'm omdraait is ie mooi effen en dus geschikt voor het beschilderen met eigen tekst. Zo maak je in een klein kwartiertje dus gemakkelijk en goedkoop je eigen tekstbord!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Snelle metamorfose van de Ikea eetkamerstoelen

Voor de heel handige mensen die goed met een naaimachine overweg kunnen: Door het vervangen van de hoezen van de eetkamerstoelen heb je snel een heel ander interieur! 


Ik ben helaas niet zo handig met de naaimachine en had het geluk deze hoezen over te kunnen nemen van mij schoonzus en zwager. Ik heb Ikea Henriksdal stoelen met losse (en wasbare, ideaal!) witte hoezen.

Mijn schoonzus heeft een aantal jaren geleden naar het voorbeeld van een hoes van mij hoezen laten maken voor haar eetkamerstoelen (bruine kunstleren stoelen, soortgelijk model als de mijne) maar was er inmiddels op uitgekeken. Fijn voor mij, ik ben erg héél erg blij mee!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Dienblad maken in 4 stappen


Bijzonder en net even anders, daar hou ik van. Ik kwam een leuke en simpele DIY tutorial tegen voor het maken van een dienblad op de site vanwww.abeautifulmess.com

Benodigdheden:
 • houten (snij)plank
 • lange handvatten (te koop bij een bouwmarkt of speciaalzaak)
 • boormachine
 • meetlint
 • pen of stift
Making your own serving tray couldn't be easier!Making your own serving tray couldn't be easier!


Het lijkt heel simpel en snel klaar te zijn, ik ga de stad in om de spullen te halen en ga vanmiddag aan de slag.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: Mobile voor kinderkamer

Kleine jongens worden groot, maar ook een peuter vindt het nog erg leuk om een mobile boven zijn bed te hebben, die van mij in elk geval wel :) Deze is zelfgemaakt, simpel maar daardoor juist zo mooi.
Men neme vilten hertjes en houten vogeltjes (Action), een metalen ring om het aan op te hangen (Action) en wit naaigaren. Een half uurtje priegelen en klaar is je unieke mobile! R. is er blij mee, dus missie geslaagd want daar doe ik het tenslotte voor!


Ik proost vanavond met een lekkere prosecco en een overheerlijk vegan brownie (blijvertje! Echt zó lekker) op mijn jongste zoon die besluit om zindelijk te worden deze week, dinsdagavond voor het eerst geplast op de wc en vanavond zowaar al een hoopje gedaan! Topper! Nog even en hij is eerder zindelijk dan L. Tsja. Slik.
Ik zeg proost!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DIY: plantenhanger maken

Plantenhanger maken
Ik kwam dit tegen op de site van Libelle, de seventies zijn weer helemaal terug geloof ik! Of is het toch door de financiële crisis, dat mensen wat meer terug gaan naar de basis en minder uitgeven/verspillen en meer zelf gaan maken? Ik vind dit een erg leuke trend en doe er graag aan mee! Dus: Geitenwollensok of hipster? ;)

Macramé is een ouderwetse knooptechniek. Tegenwoordig zie je deze knooptechniek veel terug in verschillende woonaccessoires. Handwerk is weer helemaal hip. Zo maak je er zelf  één!

Dit heb je nodig:
 • Touw, wol of textielgaren
 • Kamerplant in pot
 • Stevige O-ring
 • Stopnaald
 • Schaar
Optioneel
 • Houten kralen

Zo maak je het:

1. Knip vier draden van het touw van ongeveer drie meter.
2. Pak de draden in het midden vast en leg er een knoop in.
Maak de lus niet te klein, want dit wordt de knoop waar je de plantenhanger aan gaat ophangen.
3. Als het goed is, heb je nu een knoop met acht losse draden. Maak van de acht losse draden vier groepjes. Pak twee draden vast en maak op een goede hoogte een simpele knoop. Herhaal dit totdat je vier bundeltjes hebt. 
Het is belangrijk dat je de knopen bij elk bundeltje op gelijke hoogte maakt.
4. Elk bundeltje bestaat dus uit twee draden. Nu ga je de vier bundels met elkaar verbinden. Pak van elke bundel een draad en verbind deze met een draad van een bundel ernaast. Dit doe je door er wederom een knoop in te maken.
!Als je nog draad over hebt, kun je nog een set knopen leggen. Net wat jezelf mooi vindt.
5. Leg een grote knoop in alle draden, zodat alles met elkaar verbonden is. Zet vervolgens je plantenpot erin.
6. Voilà: je eigengemaakte plantenhanger is klaar.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Een reactie plaatsen