Gezond en lekker: Raw cashew blauwe bessen bites



Ingrediënten: (voor 16 vierkantjes)



Voor de bodem:
  • 100 gram pecannoten
  • 4 medjoul dadels
  • 1 theelepel koek/speculaas kruiden of kaneel
  • 1/3 theelepel vanille extract.
Voor de ‘cheesecake’ laag:
  • 100 gram cashewnoten (geweekt, minimaal 4 uur)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels plantaardige melk

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de bodem, behalve de dadels, in een keukenmachine totdat de noten verkruimeld zijn. Voeg de dadels toe en mix tot je een kleverig mengsel hebt.
Bekleed de bodem van een kleine vierkante of rechthoekige schaal met dit deeg en laat het koelen in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling meng je alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een keukenmachine totdat je een smeuïge pasta hebt.
Bedek de bodem met de helft van dit mengsel.
Mix dan de blauwe bessen door het resterende deel en bekleed de vorm met deze blauwe bessen laag.
Zet ze in de vriezer tot gebruik, maar minstens 1 uur.

Reacties